Membres del grup

Universitat Oberta de Catalunya (UOC) – Coordinadora

Marina Bosque Prous

Doctora en Biomedicina (UPF), màster en Salut Pública (UPF-UAB), llicenciada en Biologia (UB) i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (UB). Professora agregada als Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya. Professora vinculada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professora col·laboradora de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVic-UCC). Coordinadora del grup de treball sobre alcohol de la Sociedad Española de Epidemiología. Les seves principals línies de recerca són l’epidemiologia del consum d’alcohol i altres substàncies addictives, i l’anàlisi dels patrons alimentaris en diferents grups poblacionals.

Ariadna Angulo Brunet

Doctora en Psicologia de la Salut i de l’Esport per la Universitat Autònoma de Barcelona. Formació en metodologia (màster en Metodologia en Ciències de la Salut i el Comportament (UNED, UAM i UCM)). Professora lectora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la Universitat Oberta de Catalunya i professora vinculada del departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Desenvolupa la seva recerca en el camp de la salut i la comunicació audiovisual.

Iris Blázquez

Graduada en Ciències Biomèdiques per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster en Epidemiologia i Salut Pública per la Universitat Internacional de Valencia (VIU). Desenvolupa la seva recerca en alimentació, exposició a l’entorn i desigualtats socials.

Laura Esquius de la Zarza

Doctora per la Universitat de Barcelona. Llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Vic. Professora dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya i professora col·laboradora de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVic-UCC). Investigadora de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health). Desenvolupa la seva recerca en l’àmbit de la nutrició, la salut i l’activitat física.

Francesc Saigí Rubió

Doctor en Biología per la Universitat de Barcelona. Professor agregat dels Estudis de Ciències de la salut, àrea de Salut digital, de la Universitat Oberta de Catalunya (Barcelona, Espanya). Actualment és Director del Centre Col·laborador de la Organització Mundial de la Salut (OMS) en eHealth (Ref. Number SPA-50). És l’investigador principal de la xarxa CYTED – RITMOS (Red Iberoamericana de Tecnologías Móviles en Salud (RITMOS) Ref. 515RT0498). Els seus principals interessos de recerca inclouen la definició, implementació i avaluació de nous serveis de d’eSalut i telemedicina, i les competències en eSalut dels professionals de la salut.

Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC)

Anaís Álvarez Vargas

Graduada en Matemàtiques per la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED). Ajudant d’investigació al Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

 

Ester Colillas Malet

Doctora per la Universitat de Girona. Màster oficial en Salut Pública. Diplomada en Infermeria. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la UManresa en els àmbits de la salut pública i la salut comunitària. Coordinadora del grau en Infermeria d’UManresa. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de l’alimentació i les desigualtats de gènere i la salut mental.

Rémi Gontié

Doctorand en Biomedicina (Universitat Pompeu Fabra), màster oficial en Fisioteràpia del Tòrax (Universitat Autònoma de Barcelona), màster en Teràpia Manual (Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya), i Graduat en Fisioterapia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Professor titular del grau de Fisioteràpia de la Facultat de Ciències de la Salut d’UManresa. Desenvolupa la seva recerca en Activitat Física i Salut.

Helena Gonzalez Casals

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i màster en Psicologia General Sanitària (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Professora col·laboradora en els estudis de Fisioteràpia d’aquesta mateixa universitat en l’assignatura de Fisioteràpia Comunitària.

 

Aina Lafon Guasch

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

Jennifer Morata Serrano

Graduada en Psicologia (UAB). Diplomatura en Metodología y Estadística en Ciencias de la Salud (UAB). Professora al Departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències  de la Salut d’aquesta mateixa universitat. Professora associada de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Núria Obradors Rial

Doctora per la Universitat Pompeu Fabra. Màster oficial en Salut Pública. Diplomada en Infermeria. Professora titular de Salut Pública de la Facultat de Ciències de la Salut de la UManresa. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les conductes de risc dels joves i les desigualtats generades pel territori. 

Judit Rogés Olivares

Graduada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB) i màster de Drogodependències (UB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Project manager i responsable del treball de camp del projecte DESKcohort.

Salomé Tàrrega

Doctora en Psicologia per la UAB. Màster en Metodologia de la Recerca en Ciències de la Salut. Postgraduada en Estadística de Ciències de la Salut. Llicenciada en Psicologia. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) en els àmbits de la recerca i la metodologia i professora associada de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Cap del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de Ciències Socials i de la Salut de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Ha col·laborat en projectes de recerca sobre regulació emocional, addiccions comportamentas i trastorns alimentaris. 

Ester Teixidó Companyó

Doctora en Biomedicina. Màster en Salut Pública i màster en Intervenció Psicosocial. Llicenciada en Psicologia. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) en els àmbits de la salut pública i la salut comunitària i professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut d’aquesta mateixa universitat. Coordinadora del màster universitari en salut i comunitat de la UVic-UCC. Ha col·laborat en projectes de recerca en l’àmbit de les drogodependències.

 

Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Albert Espelt Hernández

Doctor en biomedicina, màster en Salut Pública, graduat en Estadística Aplicada, graduat en Psicologia, llicenciat en Tècniques i Estudis de Mercat i diplomat en Estadística. Professor al Departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Investigador principal al Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVic-UCC) i responsable del projecte DESKcohort. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències i les desigualtats socials en salut.   

Altres institucions

Carles Barcons Comelles

Doctor en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Psicòleg clínic (via PIR; Hospital Benito Menni). Graduat en Criminología y Política Criminal (Universitat de Barcelona). Màster en Psiquiatria i Psicologia Mèdica (Universitat Autònoma de Barcelona). Postgrau en Psicoteràpia Breu Estratègica i Teràpia grupal (Universitat de Girona). Actualment exerceix la seva activitat professional al CSMA-CASD Berguedà (Barcelona). És autor de diversos articles científics en el camp de la psicopatologia i l’atenció primària.

Gemma Drou Roget

Doctoranda en Ciències de la Salut a la Universitat d’Alacant (UA), Màster en Salut Pública per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i graduada en Biomedicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Professora al Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), membre del comitè científic del projecte DESKcohort i encarregada de l’enllaç entre el DESK i l’Agència de Salut Pública a la Catalunya Central. La seva recerca es centra en el benestar emocional en adolescents, les relacions interpersonals i la sexualitat, des d’una perspectiva de gènere i orientació sexual.

Jordi Trapé

Graduat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona (UB), Màster en Ciències del Sistema Nerviós: Investigació en Neurotoxicologia i Neuropsicofarmacologia per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i Postgraduant en Salut Pública per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Desenvolupa la seva recerca en l’àmbit de Salut comunitària i gestió política.